Car wrap betekent eigenlijk “auto inpakken”. Als je de auto wilt wrappen heb je speciale vinyl of wrap films van Avery Dennison, 3M, Hexis, LG, etc. Deze films zijn erg kneedbaar en daardoor kun je op de moeilijkste plekken komen. Een autohoes geeft uw auto een geheel nieuwe look voor weinig geld. Ook bescherm je de originele lak door er een wrap overheen te doen. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen met volle auto’s.

Dit doen ze met een speciale hoogwaardige wrap die de auto een heel andere kleur geeft. Dat is mooi, maar moet je dan wel tegen de RDW zeggen dat je auto nu een andere kleur heeft? Bij een personenauto staat de kleur van uw voertuig altijd op het kentekenbewijs. Als u de kleur van uw auto met autobekleding verandert, moet u dit altijd doorgeven aan de RDW. U kunt de kleurverandering gratis doorgeven aan de RDW.

Voor- en nadelen auto wrappen

Het wrappen van een auto heeft zowel voor- als nadelen. Ten eerste hebben we voordelen voor u. Uw auto is natuurlijk beter beschermd tegen krassen en/of steenslag als er een folie op de auto wordt aangebracht. Een ander voordeel van de autofolie is dat als je de kleur beu bent, deze weer verwijderd kan worden. Dit is natuurlijk iets heel anders dan de auto anders lakken.